b_300_200_16777215_00_images_phocagallery_2024_narada_SGiK_LPU_Plakat1.jpg

Narada szkoleniowa Służby Geodezyjnej i Kartograficznej województwa lubelskiego

W dniach 25-26 marca 2024 r. Zarząd Oddziału Wojewódzkiego SGP w Lublinie zorganizował naradę szkoleniową Służby Geodezyjnej i Kartograficznej województwa lubelskiego. W naradzie udział wzięli m.in.: Pani Alicja Kulka - Główny Geodeta Kraju, Pan Marek Kłopotek - Lubelski Wojewódzki Inspektor Nadzoru Geodezyjnego i Kartograficznego oraz Pan Piotr Strojny - Geodeta Województwa Lubelskiego. Narada odbyła się w hotelu Pikul w Puławach.

Naradę otworzyli: Pan Leszek Gorgol - Wicestarosta Puławski oraz kol. Andrzej Barański - Prezes Oddziału SGP w Lublinie, którzy podziękowali wszystkim za przybycie i życzyli uczestnikom udanej debaty.

Podczas narady została omówiona aktualna sytuacja w Służbie Geodezyjnej i Kartograficznej województwa lubelskiego, w tym związana z: wykonywaniem prac geodezyjnych i odpowiedzialnością dyscyplinarną geodetów, standaryzacją kosztów realizacji zadań rządowych z zakresu geodezji i kartografii, udostępnianiem geodezyjnych baz danych, finansowaniem zadań z zakresu geodezji i kartografii, a także z modernizacją ewidencji gruntów i budynków oraz projektem "e-Geodezja II - uzupełnienie cyfrowego zasobu geodezyjnego województwa lubelskiego".

Tematykę projektu "e-geodezja II [...]" przedstawiła Pani Ewa Ratkiewicz-Rola - kierownik Biura Projektu wraz z pracownikami biura.

b_300_200_16777215_00_images_phocagallery_2024_narada_SGiK_LPU_001.jpg

b_300_200_16777215_00_images_phocagallery_2024_narada_SGiK_LPU_002.jpg