b_300_200_16777215_00_images_phocagallery_2020_XLIV_Konkurs_Prac_Scaleniowych_konkurs2.png

XLIV Ogólnopolski Konkurs Jakości Prac Scaleniowych

W dniu 28 października 2020 r. odbył posiedzenie Oddziałowy Sąd Eliminacyjny, powołany przez Marszałka Województwa Lubelskiego, Pana Jarosława Stawiarskiego, w celu oceny i rozpatrzenia prac zgłoszonych z województwa lubelskiego do XLIV Ogólnopolskiego Konkursu Jakości Prac Scaleniowych, organizowanego przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Ze względu na stan epidemii Sąd Eliminacyjny działał w trybie zdalnym w formie telekonferencji.

Oddziałowy Sąd Konkursowy ustalił następującą kolejność w poszczególnych kategoriach:

I – kategoria „projekty scaleń gruntów zakończone w latach 2018 – 2020

1. Bytyń, część obrębu Wola Uhruska, część obrębu Józefów,  gm. Wola Uhruska, powiat włodawski o powierzchni 1134,2075 ha – (Pracownia Terenowa w Zamościu)
  2. Józefin, gm. Chełm, Ochoża-Pniaki, część obrębu Święcica,  gm. Wierzbica,powiat chełmski o powierzchni 482,7682ha- (Pracownia Terenowa w Chełmie)
  3. Teremiec, gm. Białopole, powiat chełmski o powierzchni 405,4773 ha – (Pracownia Terenowa w Chełmie)

II – kategoria „założenia do projektów scaleń gruntów”

1. Siemierz, gm. Rachanie, powiat tomaszowski o powierzchni 904,6778 ha – (Pracownia Terenowa w Zamościu)
  2. Jarosławiec, gm. Uchanie, powiat hrubieszowski o powierzchni 771,4100 ha – (Pracownia Terenowa w Zamościu)
  3. Tarkawica, Tarnów, Żurawiniec, Żurawiniec Kolonia, gm. Ostrówek, powiat lubartowski o powierzchni 1980,5871 ha – (Pracownia Terenowa w Lublinie)
  4. Wólka Tarnowska, Wygoda, Chylin Wielki, gm. Wierzbica, powiat chełmski  o powierzchni 1589,1815 ha – (Pracownia Terenowa w Zamościu)

b_300_200_16777215_00_images_phocagallery_2020_XLIV_Konkurs_Prac_Scaleniowych_konkurs1.png

Więcej informacji i galeria zdjęć: