b_300_200_16777215_00_images_phocagallery_2020_spotkanie_emeryci2020.jpg

Tradycyjnie w ostatnią środę stycznia, tj. 29.01.2020 r. w Centrum Konferencyjnym FIESTA w Lublinie odbyło się coroczne spotkanie seniorów Oddziału Stowarzyszenia Geodetów Polskich w Lublinie. Spotkanie zorganizowane przez Zarząd Oddziału SGP w Lublinie miało szczególnie uroczysty charakter, ponieważ w jego trakcie wręczono Janowi Ziębie Medal 100-lecia SGP. Wręczenie medalu uzupełniła informacja Wojewódzkiego Inspektora Nadzoru Geodezyjnego i Kartograficznego - Kol. Marka Kłopotka o aktualnych problemach i zadaniach służb geodezyjnych. Z satysfakcją należy odnotować słowa uznania dla naszego Stowarzyszenia w wystąpieniu przewodniczącego Zarządu Rady NOT w Lublinie Kol. Janusza Kobylańskiego, który jednocześnie zaprosił na comiesięczne spotkania seniorów w każdy pierwszy poniedziałek miesiąca o godz 10:00 w budynku NOT przy ul. M.C.Skłodowskiej. Piotr Strojny - Prezes Zarządu Oddziału SGP w Lublinie przedstawił krótkie sprawozdanie z działalności Zarządu Oddziału za rok 2019 i plan pracy na rok 2020 oraz rodzaje prac geodezyjnych aktualnie realizowanych w województwie lubelskim z budżetu państwa i samorządów oraz funduszy unijnych. Dalsza część spotkania po dyskusji odbyła się przy wspólnym obiedzie w serdecznej atmosferze umilanej wierszami Kol. Jana Greli. Dodatkowo Kol. Jan Makowski zaprosił wszystkich zainteresowanych na spotkania w każdy pierwszy wtorek miesiąca w kawiarni w LeClercu przy ul. Zana (od strony ronda).

Do zobaczenia !